Ranitidinë

Ranitidinë
RanitidinëRanitidinëRanitidinëRanitidinëRanitidinë
Trakti Digjestiv dhe Metabolizmi
Shqipëri dhe Kosovë
Po
Po
Po
SA00342
Ranitidinë
150 mg
Tableta të veshura me film
Ranitidinë (167.4 mg si klorhidrat)
Kuti x 20
Tableta të veshura me film – 150 mg … Read more

Tableta të veshura me film – 150 mg

Ranitidina është një antagonist i receptorëve histaminikë H2. Në sajë të lidhjes specifike me receptorët H2, ranitidina frenon veprimin e histaminës kështu që frenon sekretimin e acidit gastrik gjatë ditës si edhe gjatë natës. Ranitidina ul aciditetin dhe vëllimin e lëngut gastrik. Pas administrimit oral, ajo përthithet shumë shpejt dhe arrin përqëndrimin më të lartë në serum pas 2 ose 3 orësh. Ranitidina metabolizohet në mëlçi dhe jashtëqitet kryesisht me urinë. Një dozë e vetme është e efektshme për më shumë se 12 orë. Pirja e duhanit ndikon në uljen e efektit të terapisë me ranitidinë.

 Ranitidine indikohet:

- në trajtimin e ulçerës duodenale;

- në trajtimin ulçerës gastrike duke përfshirë parandalimin e ulçerës duodenale të lidhur me agjentët antiinflamatorë josteroidë;

- në sëmundjen e refluksit gastro-ezofageal;

- në sindromin Zollinger-Ellison;

- si paramjekim për të ulur vëllimin dhe përmbajtjen e acidit të sekretimit gastrik, në mënyrë që të zvogëlohen pasojat e sindromit të aspirimit të acidit klorhidrik gjatë anestezisë.


Share this