Nikotinamid

5_copy_1468421035
5_copy_14684210351_copy_8717950862_copy_1909492153_copy_911927944_copy_361947888
Trakti Digjestiv dhe Metabolizmi
Shqipëri
Jo
Jo
Po
SA00278
Nikotinamid
200 mg
Tableta
Nikotinamid
Kuti x 30
Tableta - 200 mg … Read more

Tableta - 200 mg

Nikotinamidi bën pjesë në vitaminat e tretshme në ujë, të grupit të vitaminës B.

Nikotinamid indikohet në:

  • rastet e rritjes së nevojave për nikotinamid, si p.sh. në periudhën e shtatzënisë dhe të ushqyerjes së fëmijëve me gji;
  • personat e dobësuar dhe në diabetikët;
  • një varg sëmundjesh organike dhe funksionore të enëve të trurit (arterosklerozë obliterante, emboli trunore, migrenë spastike);
  • sëmundje organike të enëve periferike (morbus Buergeri);
  • dëmtime funksionore të enëve periferike, si sëmundja Reino, akrocianoza;
  • sëmundje infektive, çrregullime të metabolizmit, alergji, anoreksi, të vjella;
  • oftalmologji; përdoret në djegie të konjunktivës dhe kornesë nga nxehtësia dhe lëndët kimike, në sëmundje të fundus okuli dhe të nervit optik me bazë vaskulare;
  • otorino-laringologji; indikohet në dëmtimet spastike të dëgjimit dhe dëmtimet vestibulare;
  • stomatite, glosite, xhinxhivite, afte;
  • dermatologji; përdoret në ekzemë, morth, dermatite toksike, alopeci areata.

Share this