Atropine

1_copy_1863389233
1_copy_1863389233kutia_ok_1_copy_1749672953kutia_ok_2_copy_2014236211kutia_ok_4_copy_2012840356
Trakti Digjestiv dhe Metabolizmi
Shqipëri
Jo
Po
Po
SA00025
Atropine
(0.1%) 1 mg/1 ml
Tretësirë për injeksion
Atropinë sulfat
Kuti x 100 ampula
Tretësirë për injeksion – 1 mg/1 ml … Read more

Tretësirë për injeksion – 1 mg/1 ml

Lënda aktive e këtij preparati është atropinë sulfat, e cila ka një veprim antimuskarinik. Atropina bllokon përkohësisht fundet e nervave; sekretimin e gjëndrave, relakson disa muskuj si dhe shton rrahjet e zemrës. Atropine përdoret: - si paramjekim përpara anestezisë, për të ulur sekretimin e gjëndrave të pështymës. - për të trajtuar gjëndjet e karakterizuara nga rrahje të dobëta të zemrës, si për të rikthyer numrin normal të rrahjeve të zemrës gjatë një arresti kardiak. - për mjekimin e spazmave të aparatit tretës, kolikave të fshikës së tëmthit e të kolikave renale (kombinuar edhe me ndonjë analgjezik të përshtatshëm). - për trajtimin e helmimeve të shkaktuara nga kërpudha që përmbajnë muskarinë si dhe në helmimet e shkaktuara nga pesticidet organofosforike.


Share this