Atropine

1_copy_48095511
1_copy_48095511kutia_ok_1_copy_40356480kutia_ok_2_copykutia_ok_3_copy_955435851kutia_ok_4_copy_1183263931kutia_ok_5_copy_427380277
Trakti Digjestiv dhe Metabolizmi
Shqipëri
Jo
Po
Po
SA00024
Atropine
(0.1%) 1 mg/1 ml
Tretësirë për injeksion
Atropinë sulfat
Kuti x 10 ampula
Tretësirë për injeksion – 1 mg/1 ml … Read more

Tretësirë për injeksion – 1 mg/1 ml

Lënda aktive e këtij preparati është atropinë sulfat, e cila ka një veprim antimuskarinik. Atropina bllokon përkohësisht fundet e nervave; sekretimin e gjëndrave, relakson disa muskuj si dhe shton rrahjet e zemrës. Atropine përdoret: - si paramjekim përpara anestezisë, për të ulur sekretimin e gjëndrave të pështymës. - për të trajtuar gjëndjet e karakterizuara nga rrahje të dobëta të zemrës, si për të rikthyer numrin normal të rrahjeve të zemrës gjatë një arresti kardiak. - për mjekimin e spazmave të aparatit tretës, kolikave të fshikës së tëmthit e të kolikave renale (kombinuar edhe me ndonjë analgjezik të përshtatshëm). - për trajtimin e helmimeve të shkaktuara nga kërpudha që përmbajnë muskarinë si dhe në helmimet e shkaktuara nga pesticidet organofosforike.


Share this